Vlastní formulář

Tento formulář můžete využít různými způsoby jako například kontaktní formulář. Kontaktní formulář je nejjednodušší způsob, jak Vás může zákazník kontaktovat. Vložit ho můžete pouze do článkového menu. Vyplněný formulář bude chodit na váš přihlašovací email. Nastavit e-mail přímo pro kontaktní formulář nelze.

Formulář vytvoříte v sekci Aplikace – Vlastní formulář.




V prvním a druhém poli vyplňte od kdy do kdy se má formulář na Vašem e-shopu zobrazovat. Ve druhém poli vyplňte název Vašeho formuláře (v našem případě kontaktní formulář) a ve třetím poli určíte pořadí formuláře. Poté vyberte kategorii kam přesně formulář umístíte a uložte změny.



Nyní vytvoříme políčka v našem formuláři. Klikněte na tlačítko "formulář-vstup do políček" a v dalším kroku na políčko "Přidat nové políčko formuláře".





Nyní jsme ve tvorbě políčka formuláře. Do prvního pole napíšeme pořadí políčka ve formuláři a do druhého pole napíšeme název políčka (Jméno, Příjmení, atd). Do třetího políčka vyplníme typ pole (dlouhý text, standardní pole, atd) a do čtvrtého důležitost (zda má být políčko povinné nebo ne).



Typy vyplňovacího pole:

1) Standardní políčko - Pole pro kratší texty například Jméno, Příjmení, Adresa, atd
2) Textové pole pro delší text - Toto pole slouží například pro dotazy a připomínky od zákazníků
3) Políčko pro vložení datumu - Pole určené například pro datum narození
4) Roletka výběr z více hodnot - Pole určené pouze pro konkrétní volbu z Vámi předvolených odpovědí například pohlaví



Důležitost políčka: 

1) Nepovinné - Pokud údaj v daném poli není pro Vás natolik důležitý, můžete vybrat nepovinné. Zákazník pole nemusí vyplňovat. 
2) Povinné - Pokud je údaj v daném poli pro Vás důležitý,  můžete nastavit povinné vyplnění. Pokud zákazník toto pole nevyplní, formulář se neodešle.



Formulář by mohl vypadat například takto.



Formulář můžete zabezpečit ochranou proti spamu takzvanou captchou. Tu si zapnete v sekci Nastavení - Nastavení webu - Nastavení zobrazení - Používat ochranu proti spamu (captcha). Pokud využíváte captchu, nelze umístit na jednu stranu e-shopu dva formuláře!

Odeslání formuláře zákazníkem.


Dotazník Vám dorazí na e-mail v tomto formátu.