Home > Rozšířené možnosti > GoPay - update platební brány pro eshopy s https

GoPay - update platební brány pro eshopy s https

Využíváte na svých stránkách zabezpečení přes SSL (https://..) a platební bránu GoPay? V tom případě by vás mohlo zajímat, že GoPay upravil funkčnost platební brány právě pro eshopy, které toto zabezpečení využívají.



Nově již nedochází po dokončení objednávky na eshopu k přesměrování na stránku platebního terminálu GoPay, kde platbu dále vyřídíte, ale po dokončení objednávky zůstáváte stále na eshopu, kde je možné ihned přes platební modul platbu provést.

Starý způsob pro eshopy se SSL a aktuální pro eshopy bez SSL:

1. krok - Po dokončení objednávky nutno prokliknout na odkaz

 
2. krok - Po prokliku dojde k přesměrování na platební terminál GoPay, kde zákazník provede platbu.



Nový způsob pro eshopy se SSL

1. krok - Po dokončení objednávky prokliknete na tlačítko "Zaplatit"  



2. krok - Po prokliku se přímo na eshopu zobrazí graficky povedené okno platební brány, kde lze platbu provést


Podrobné informace a ilustrační video je možné dohledat přímo na stránkách GoPay.

UPOZORNĚNÍ: Platbu přímo na eshopu skrze "pop-up" okno je možné provádět pouze v případě, že má daný eshop nainstalovaný SSL certifikát.

UPOZORNĚNÍ2: Pokud se zobrazí "pop-up" okno a po prokliku nedojde k zadání údajů pro platbu, ale jste přesměrováni na platební terminál (= novou stránku), je nutné obrátit se na GoPay, aby vám přednastavili zprostředkovatele platbu kartou nebo jinou platební metodu, která tuto inline platbu nabízí. Například v případě využívání zprostředkovatele GP WebPay inline platbu (platbu přímo na eshopu) nepodporuje. GoPay vám může nicméně zprostředkovatele nastavit na OmniPay, kde již platby na eshopu probíhají korektně přímo na stránce.