9. Kategorie produktů

ESHOP => KATEGORIE PRODUKTŮ




Když do této sekce přijdeme poprvé, můžeme zde vidět kategorie, které byly vytvořeny jako ukázkové. Buď je můžeme přepsat kliknutím na ikonu tužky, nebo je červeným křížkem všechny smažeme a vytvoříme si je od začátku hezky po svém kliknutím na tlačítko „Přidat novou kategorii“.

Pokud budeme tvořit podkategorie, klikneme na odkaz „Vstup do podkategorií“.

Ať tak či tak, dostaneme se do takovéhoto okna:



Pořadí zobrazení není zcela důležité. Vyplníme tedy název kategorie tak, jak chceme, aby se zobrazoval na našem eshopu.

Další kolonkou je „Heuréka kategorie“: tu vyplňujeme v případě, že chceme naše produkty exportovat na porovnávač cen Heuréka a chceme mít zboží zařazené v jejich kategoriích. Názvy kategorií na Heuréce jsou pevně dané a nemusí se vždy shodovat s našimi názvy. Abychom se na eshopu nemuseli řídit jejich pravidly, vyplníme Heuréka kategorii, která se pak vygeneruje do tzv. feedu, který na Heuréku odešleme (k tomuto tématu se dostaneme později). V této kolonce funguje našeptávač, který obsahuje všechny povolené kategorie Heuréky. Totéž zde platí i pro Google kategorii.

Pokročilé nastavení slouží pro internetové vyhledávače a vyplňuje se automaticky nebo jej můžeme vyplnit dle svých představ. Více v sekci SEO/MARKETING.

Jako další v okně „Nová kategorie produktů“ vidíme dva textové editory – jeden pro úvodní text do kategorie, druhý pro text na konci kategorie. Text z prvního editoru se pak na eshopu zobrazí nad vnořenými produkty, druhý text se ukáže po nimi.