26. Design webu

NASTAVENÍ => DESIGN WEBU

Tato sekce umožňuje výběr z grafických šablon, které se dělí na dva typy – původní a nové. V původních šablonách můžeme měnit hlavičku webu a logo, v nových pak máme mnohem širší možnosti živé editace, nahrání pozadí jednotlivých částí, hlavičky, loga, změnu barev. 


ÚPRAVA POMOCÍ ADMINISTRACE


Po kliknutí na ikonku francouzského klíče se vám otevře live editace vzhledu. Zde můžete upravovat tyto části:

            
    logo eshopu (rozměry jsou v políčku                hlavička (většinou 990x234px)
    pro vkládání uvedeny)    


              
pozadí celé stránky (ideálně 1920x1080px)        pozadí středu stránky (šířka 990px)        


  
  pozadí obsahové části


Zde můžete vkládat obrázky, u pozadí případně jen barvu a texturu. Je zde i možnost vložení malého obrázku do pozadí, který se bude opakovat jako dlaždice (pak může mít výrazně menší rozměr).


 ÚPRAVA PSD ŠABONY  A CSS STYLŮ
 
Ve stejné sekci můžeme šablonu stáhnout do počítače, upravit ji a pak ji s pomocí našich grafiků naimplementovat. Je zde i editace vlastního souboru CSS, kterou však doporučujeme jen zkušeným uživatelům. CSS styly je možné vkládat do administrace v sekci Nastavení -> Design webu -> Vlastní CSS

Grafické úpravy (jak barevnosti webové stránky tak i editace pozadí webu) objednané u nás PROVÁDÍME POUZE V PLACENÉ VERZI SYSTÉMU a je možné je řešit dvěma způsoby:

Úpravy provádí náš grafik - Ohledně grafické tvorby je potřeba se obrátit přímo na našeho grafika, kterého můžete kontaktovat na emailu webdesign@bohemiasoft.com. Pro tvorbu je nezbytné zaslat buďto vlastní podklady nebo podrobný popis, jak by měl návrh vypadat.

Vytvoření unikátní šablony zpravidla trvá cca 10 týdnů podle vytíženosti našich grafiků – vytváří se jeden návrh, který je následně možné upravit. Termín vám však bude upřesněn po odeslaní podkladů / popisu pro tvorbu stejně jako cena. Ta se o šablon pohybuje od 10 000,- Kč + DPH (cena závisí na složitosti vytvářené šablony).

Úpravu provádíte sami / váš grafik - Šablonu je potřeba si pro úpravu nejdříve stáhnout. Stažení ukázkové šablony, kterou lze ihned pro upravení použit, je možné provést přes vysouvací odkaz napravo od vybrané šablony - ikonka (PSD) . 

Samotný stažený soubor obsahuje PSD (grafická šablona pro Photoshop nebo obdobný grafický editor), CSS ( pro definici fontu, barev, rozměru atd.) a HTML (slouží pro správné odladění).

 Důležité:
V šabloně PSD je nutné dodržet vrstvy a rozměry řezů. Jedinou výjimkou může být výška hlavičky. Pokud jí budete chtít zvětšit, tak nejdříve zvětšíte plátno směrem nahoru a poté přizpůsobte výšku řezu hlavičky Vašemu obrázku.

Ze stylů upravujte COLORS.CSS a USER.CSS ( main,main_b.css neměňte). USER.CSS je defaultně prázdný a můžete ho využít pro přepsání vlastností, které chcete změnit z main_b.css.

Po vaší úpravě je následně potřeba nám šablonu pro implementaci zaslat na email webdesign@bohemiasoft.com.

Pokud zvládnete export z PSD šablony + úpravu CSS a následné odladění, je první implementace designu zcela zdarma (další změny 400 Kč / hod). V případě, že upravíte pouze šablonu v PSD, pak implementace do výsledné podoby stoji 3000,- Kc + DPH.