22. Aplikace


Správce souborů
Zde vidíme veškeré soubory, které jsme nahráli do administrace, ať už obrázky v článcích, soubory ke stažení nebo obrázky produktů. Můžeme je zde jednoduše spravovat nebo nahrávat další soubory. V obrázkovém manažeru vidíme náhledy obrázků a ikon, v souborovém manažeru pak seznam položek. Pozor na systémové složky, nemažte je ani nepřejmenovávejte. Funkčnost systému by nebyla stoprocentní.

Vlastní formuláře
Tento modul využijeme, pokud budeme chtít na náš web umístit nějaký jednoduchý formulář. Odpovědi na něj nám pak přijdou emailem na přihlašovací adresu.
Formulář jednoduše vytvoříte kliknutím na tlačítko „Přidat nový formulář“. Nastavíme období, kdy budeme chtít formulář zobrazovat, jeho název a případně pořadí zobrazení mezi ostatními články v menu, které vybereme níže a kde se formulář bude nacházet. Po uložení vidíme náš formulář,který však zatím neobsahuje žádná pole. Do editace polí se dostaneme po kliknutí na odkaz „Formulář [formulář-vstup do políček] „ a v dalším okně pak na tlačítko „Přidat nové políčko formuláře“. Zde volíme opět pořadí políčka mezi ostatními políčky, název políčka, typ políčka a důležitost. Každé políčko si takto editujte zvlášť.

Anketa
Anketa, kterou v systému nabízíme, je velmi jednoduchá na správu. Nelze měnit počet odpovědí, vždy se budou zobrazovat 4, byť prázdné. Místo naší systémové ankety však můžete využívat jakýkoli externí modul, který vložíte do administrace pomocí HTML kódu.

Rotátor obrázků
Jedná se o prezentaci obrázků či produktů na úvodní straně nebo v kategoriích. Maximální počet obrázků či produktů v rotátoru je 10. Pokud chceme rotátor na našem eshopu spustit, zaškrtneme políčko „Modul rotátor je zapnutý“ a následně nastavujeme rotátor pro úvodní stranu či rotátor pro hlavní kategorie. Zde musíme mít na paměti, že pokud zvolíme v rotátoru „Boxy produktu“, musíme rotátor naplnit produkty, a to přímo v detailu jednotlivých produktů v dolní části – záložka Rotátor. Pokud zvolíme „Obrázkové odkazy“, nahráváme obrázky v rotátoru přímo z našeho PC.

Bannerová reklama
Tento modul můžeme využít pro bannerovou reklamu nebo cokoli, co potřebujeme vložit mimo článek v HTML. Vkládáme buď obrázky, na které zde jednoduše umístíme odkaz, nebo například flashové bannery. Nahoře nebo dole může být umístěn vždy jen jeden takovýto prvek.