Home > Rozšířené možnosti > Ekonom online - možnost automatického exportu objednávek

Ekonom online - možnost automatického exportu objednávek

Ekonom online je nový účetní systém pro rychlou správu fakturace a to odkudkoliv a systém Eshop-rychle/Webareal nyní umožňuje exportovat objednávky do tohoto programu jedním kliknutím.


Jak systémy propojit? 

- Základním krokem je vytvoření účtu v systému Ekonom-online. Registraci můžete vytvořit přímo na stránkách Ekonom-online.cz.


Po dokončení vám na email, který jste do registrace uvedli, bude zaslán potvrzující email, kde registraci dokončíte.



Uživatelské jméno a heslo, které jste zadali pro registraci, je nyní funkční a slouží jak pro nalogování se do administrace Ekonomu, tak i pro propojení s naším systémem.


- Nyní již máme k dispozici přihlašovací údaje, pomocí kterých se propojení zabezpečí.
Přihlašte se tedy do administrace stránek a přejděte do sekce Eshop -> Účetní programy -> Ekonom. Zde je pak nově box pro Ekonom-online, kde zadáte login = uživatelské jméno a heslo.



Pro propojení je nutné zadat login = uživatelské jméno, heslo a pokud máte více účtů pro Ekonom, je nezbytnézadat i název účtu.


3 - Ekonom a systém Eshop-rychle/Webareal je nyní prpojen. Od této chvíle se tedy při každém vygenerování exportu přenesou objednávky i do Ekonomu-online.



Po vygenerování je možné objednávky dohledat v Ekonomu-online v sekci Fakturace -> Faktury vystavené -> Standardní z objednávky, kde s nimi můžete dále pracovat - například z nich vystavit fakturu.

Návod pro vystavení faktury v Ekonom-online: