Home > Rozšířené možnosti > Uloženka - doprava na adresu

Uloženka - doprava na adresu

Bylo přidáno rozšíření přepravní metody Uloženka a to konkrétně o modul "Na adresu".



Do administrace byla nově přidána možnost aktivace služby "Uloženka - na adresu". Jedná se o standardní přepravní metodu, kdy je zásilka doručena na adresu příjemce.

Pro využívání této možnosti je nutné aktivovat automatické napojení na Uloženku.
Nově je pak tedy možné volit mezi aktivací metody "na pobočku" (pobočky Uloženky, České pošty atp.), "na adresu" (přes dopravce DPD Private, Česká pošta do ruky atp.) nebo obou dvou možností naráz.



Možnost "na pobočku" nabízí konkrétně dopravu skrze následující přepravní služby:
- Česká pošta - Balík do ruky (CZ)
- DPD Classic (SK)
- DPD Private (CZ)
- Zmluvný balík s poistením (SK)

Pro tyto přepravní služby lze v nastavení samotného modulu nastavit samozřejmě vlastní poplatek za jejich využití.


 

Volbu jednotlivého dopravce pak může zákazník zvolit v druhém kroku objednávkového procesu, kde volí z vámi aktivovaných dopravních služeb.




Důležité:
- Feed Heureka (doprava HEUREKAPOINT) - Ve feedu se slučuje doprava z Uloženky na pobočku a na adresu. Exportuje se tedy nejnižší možná cena.
- Přepravní služby "Na adresu" nemají své výchozí ceny jako je tomu u poboček Uloženky. Je tedy nutné vždy zadat svou vlastní cenu.
- V případě volby DPD Classic, kdy se jedná o dopravu na Slovensko, je nutné při exportu uvést Slovensko jako stát, měnu EUR, slovenské PSČ a slovenské tel. číslo.
- Pokud dojde k deaktivaci "Automatického napojení" v nastavení Uloženka - na pobočku, služba se taktéž deaktivuje u možnosti "Na adresu" (možnost aktivace / deaktivace nelze provést v nastavení služby "Na adresu", je zde pouze informačně).

Uloženka a EXPORT:
Pokud není aktivována možnost "Automatické napojení" v nastavení Uloženky, nelze exportovat objednávky s dopravou "Uloženka na adresu". Z tohoto důvodu není možné vůbec modul "Na adresu" aktivovat, pokud není aktivní automatické napojení v nastavení stávajícího modulu "Uloženka - na pobočku".



- Pokud dojde k exportu objednávek "Na adresu" bez zapnutého "Automatického napojení", bude objednávka při exportu přeskočena.
- Pokud je aktivní "Automatické napojení", je možné v rámci jednoho exportu do Uloženky exportovat oba typy doprav - rozdíl je pouze v tom, že se u jednotlivých objednávek bude nabízet jiný seznam poboček/přepravců.