Home > Rozšířené možnosti > Úprava online podání České pošty

Úprava online podání České pošty


Podrobnější popis, jak pracovat s Online podáním, naleznete ve starším článku.


1) Změna struktury konfigurace v rozhraní České pošty

Je potřeba upravit nastavení konfigurace podle tohoto návodu, proveďte sami nebo kontaktujte vašeho poštovního poradce :


 

2) Možnost nastavení defaultních hodnot online podání

Nyní lze nastavit výchozí hodnoty pro zásilky v sekci Eshop > Poštovné > ČESKÁ POŠTA PODÁNÍ ONLINE. Zde lze přednastavit nejen Doplňkové služby, ale i zda jako variabilní symbol má být použito číslo objednávky nebo číslo faktury, výchozí typ zásilky, hmotnosti a ceny zásilky pro pojištění. Tyto přednastavené údaje budou poté použity jako výchozí pro jednotlivé podání (s výjimkou Dobírky, kde zůstana zachována stávající funkčnost - tedy automaticky zvolená bezhotovostní dobírka a Avízo S+E). Jako nová možnost je zde také na výběr typ zásilky (Doporučený balíček, Cenné psaní...).


 

3) Úprava jednotlivých objednávek

Také úprava jednotlivých objednávek doznala změn, viz obrázek níže. Doplňkové služby odpovídají předdefinovaným hodnotám v konfiguraci výchozích hodnot. Pokud nejsou u doplňkových služeb vámi požadované hodnoty předepsány, lze je ručné vložit podle jejich číselných symbolů. U každé zásilky lze také předdefinované hodnoty změnit za jiné (včetně typu zásilky).


 

Číselník doplňkových služeb: