Home > Rozšířené možnosti > Jak nastavit Kouzelnou Almaru

Jak nastavit Kouzelnou Almaru

OBSAH

1. krok: Aktivace

2. krok: Nastavení účtu

3. Krok: Otestování funkčnosti

4. Krok: Podpis smlouvy

5. Krok: Spuštění do "ostrého provozu"

6. Podpora

 

1. Krok: Aktivace

1.1. Kouzelnou Almaru můžete aktivovat v administraci svého e-shopu: 1. zelená sekce E-shop -> 2. políčko Poštovné -> 3. záložka Způsob dopravy -> 4. Pomocí šedého tlačítka Nastavení se dostanete do nastavení Kouzelné Almary.

 

 

2. Krok: Nastavení účtu

2.1 Pro nastavení spojení systému Kouzelé Almary (který se jmenuje KALMA) s eshopem je třeba se registrovat v systému KALMA a překopírovat tzv. Veřejný a Soukromý token do administrace eshopu. Není se čeho obávat, jsou to jen dvě hodnoty, které se překopírují.

Registrujte se do testovací verze systému Kouzelné almary zde: https://kalma-test.kouzelnaalmara.cz. Vyplněné údaje u registrace budou zároveň částečně sloužit jako fakturační údaje.

 

 

2.2. Po přihlášení do systému KALMA klikněte na možnost REST API v levém menu.

Zkopírujte hodnoty VEŘEJNÝ a SOUKROMÝ TOKEN, které vložíme do administrace vašeho e-shopu. Důležité je, že také musíme zaškrtnout možnostTESTOVACÍ PROVOZ.

 

2.3. Vyplňte název poštovného. Název poštovného doporučujeme nastavit takto (stačí zkopírovat a vložit do políčka Název poštovného v administraci):

 Kouzelná Almara<br><span style="font-size:12px;"><em>Vyzvědněte si zásilku bez front a čekání <br>do 15 vteřin</em></span>

 

Díky tomuto pojmenování zákazníci pochopí, co je Kouzelná Almara a jaké má výhody oproti standardním přepravcům. Tím se sníží případné procento vratek, které mohou nastat v případě, že zákazník nerozumí, jakou metodu si vybral.

 

3. Krok: Otestování funkčnosti

3.1. Nyní máme vše připravené pro testování Kouzelné Almary.

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ - Po povolení použití Kouzelné Almary bude již možnost Kouzelné Almary dostupná zákazníkům e-shopu, i když je zaškrtnuto "Testovací provoz". Je tedy dobré nechat testovací verzi zapnutou pouze po nezbytně nutnou dobu pro otestování a poté se přepnout do ostré verze (viz. níže).

Zákazníci tedy mohou v tuto chvíli možnost Kouzelné Almary zvolit, ale objednávka se nepřenese do ostré verze Kouzelné Almary, protože se nacházíme v testovací verzi.

 

3.2. Nyní otestujeme fungování Kouzelné Almary tím, že uděláme testovací objednávku v eshopu a jako způsob dopravy zvolíme Kouzelnou Almaru. Pokud v objednávce klikneme na políčko Objednat, tak se nám nabídne seznam míst, ze kterých můžeme vybírat (viz. obrázek). Předpokládejme, že zvolíme Kouzelnou Almaru v Praze v Palladiu.

 

3.3. Klasickým způsobem dokončíme objednávku, která se zobrazí v e-shopu a pokud bylo vše správně vyplněno, tak se také rovnou přenese do TESTOVACÍHOprostředí Kouzelné Almary (http://test-kalma.kouzelnaalmara.cz). V testovacím prostředí Kouzelné Almary bude objednávka zobrazena v sekci VŠECHNY ZÁSILKY.

 

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: Pokud bude v údajích v objednávce nějaká chyba (např. špatně vyplněné telefonní číslo nebo např. PSČ), tak se do systému KALMA objednávka automaticky nepřenese. O takovéto chybě vás vždy bude informovat hláška, která se zobrazí po otevření objednávky v e-shopu (zelená sekce E-shop, políčko Objednávky).

Všimněme si, že hlášení obsahuje i upozornění, co je špatně vyplněno (na obrázku výše je to konkrétně telefonní číslo).

 

3.4. Pokud zákazník zadá ve Vašem e-shopu objednávku např. se špatným telefonním číslem (zadá např. více číslic), tak bude zapotřebí
vytvořit objednávku v systému KALMA
 manuálně. Vytvořit zásilku v systému KALMA manuálně můžete pod tlačítkem PŘIDAT ZÁSILKU (viz. obrázek níže).

 

3.5. Ke každé zásilce je třeba vygenerovat a vytisknout štítky, které je potřeba upevnit na zásilky před předáním kurýrovi. To uděláte pod odkazem Všechny zásilky, kde najdete tlačítko Vytisknout čárové kódy. Máte na výběr tisk v PDF nebo verze pro termotiskárny značky ZEBRA nebo TSC.

Pokud klikneme na možnost Vytisknou čárové kódy, tak se u zásilek, u kterých nejsou ještě kódy vygenerované, vygenerují tyto kódy a zobrazí se vygenerované PDF. U zásilek, u kterých již je vygenerován čárový kód resp. štítek, se zobrazí ikona čárového kódu vedle jednotlivých zásilek.

Pokud chcete vytisknout štítek znovu, klikněte na ikonu čárového kódu u dané zásilky a tím se odstraní označení vytisknutého štítku. Jakmile si vygenerujete nové štítky kliknutím na Vytisknout čárové kódy, vygeneruje se nově opět i tento štítek.

 

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: Po vygenerování štítků jsou pracovníci Kouzelné Almary automaticky upozornění na epedici Vašich zásilek, která bude probíhat podle dohodnutých svozových podmínek (platí až pro ostrou verzi).

 

4. Krok: Podpis smlouvy

4.1. DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: Před spuštěním do Ostrého provozu je nutné kontaktovat společnost Kouzelná Almara pro dohodnutí podmínek svozů a k podpisu smlouvy. Můžete pracovníky Kouzelné Alamry kontaktovat na emailu eshopy@kouzelnaalmara.cz.

 

Náhled smlouvy můžete získat v administraci Vašeho eshopu, po kliknutí na odkaz Více o službě Kouzelná Almara (viz. obrázek níže).

Když na tento odkaz kliknete a sjedete úplně dolů, najdete tam v sekci Důležité odkazy možnost stažení smlouvy. Doplněnou smlouvu za vaší stranu odešlete na email eshopy@kouzelnaalmara.cz.

 

 

5. Krok: Spuštění do ostrého provozu

5.1. Pokud máte otestovanou funkčnost spojení, dohodnuté podmínky svozů a podepsanou smlouvu se společností Kouzelná Almara, můžete požádat o převod Vašeho účtu do ostrého provozu. Klikněte v testovacím prostředí systému KALMA na tlačítko SPUSŤ! a žádost odešlete kliknutím na tlačítko BERU NA VĚDOMÍ. SPUSTIT NA OSTRO!

 

5.2. DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: Pro správnou funkčnost je potřeba upravit nastavení v administraci e-shopu.

Jakmile jste notifikovaní o převedení Vašeho účtu do ostrého provozu, přihlašte se do ostré verze systému KALMA. Zde http://kalma.kouzelnaalmara.cz se svými přihlašovacími údaji přihlásíte stejně jako v testovací verzi.

 

Nyní je zapotřebí dát POZOR na dvě věci:

1. vyměnit nový VEŘEJNÝ A SOUKROMÝ TOKEN z ostré verze systému KALMA za ty z testovací,

2. je zapotřebí v administraci eshopu ZRUŠIT možnost TESTOVACÍ PROVOZ.

 

1. Přejděte opět do sekce odkazem REST API v levém menu a zkopírujte hodnoty VEŘEJNÝ TOKEN a SOUKROMÝ TOKEN do políček v nastavení dopravce z ostré verze a KALMA (jako v bodě 2.2.)

2. Odklikněte zaškrtávací políčko u TESTOVACÍ PROVOZ.

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: Pokud vyměníte VEŘEJNÝ a SOUKROMÝ TOKEN a ZRUŠÍTE ZAŠKRTNUTÍ testovacího provozu, tak již bude Kouzelná Almara aktivní pro Vaše zákazníky.

 

6. Podpora

Pokud budete potřebovat poradit v jakémkoli krokuk nebo nebudete moci něco dohledat, můžete kontaktovat pracovníky Kouzelné Almary e-mailem na eshopy@kouzelnaalmara.cz nebo na telefonním čísle 840 666 888.