Home > Rozšířené možnosti > Stránkování článků? Svým způsobem ano.

Stránkování článků? Svým způsobem ano.

Přemýšleli jste někdy, jak na našem ryze eshopovém systému vytvořit něco podobného blogu? Nebo máte článkovou sekci, která je již přeplněná a moc dlouhá? I u nás jde nastavit stránkování článků, jen to chce trochu trpělivosti a pokud o to opravdu stojíte, toto je jediný způsob, jak něčeho takového dosáhnout. Předem upozorňuji, že se nejedná o úplně jednoduchý postup a hrozí, že se ve Vašich článcích ztratíte a v půlce procesu zjistíte, že Vám to za to prostě nestojí. Doporučuji tedy nejprve na papír navrhnout strukturu stránek a jednotlivých článků a pak postupovat podle tohoto plánu.

1) Základem všeho je mít všechny Vaše články uložené ve Volných článcích.

2) Vytvořte si nový článek, který umístěte do požadované sekce na Vašem eshopu, pokud máte, například sekci BLOG.
Do tohoto článku si umístěte nadpisy, případně i úryvky daných článků.
Na nadpisy či celé úryvky, případně na slovo vybízející ke kliknutí si aplikujte odkaz (text označte, klikněte na ikonu Vložit/Upravit odkaz - symbol spojeného řetězu), kdy do kolonky pro URL odkazu vložte URL adresu daného článku, který máte celý uložený ve Volných článcích.

3) Na konec tohoto článku s úryvky si vložte číslování - například jako vidíte na obrázku - číslice 1 a 2. V našem příkladu použiji dvě stránky pro celkem deset článků. Na každé stránce jich tedy budu chtít mít pět.

4) Číslice si můžete podtrhnout vyjma té, která značí stránku, na které se právě nacházíme. Tím se bude zákazník lépe orientovat. Prozatím uložte, sem se ještě vrátíme.





5) Vytvořte nový volný článek. Do něj si vložte další část Vašich článků - tedy opět jejich nadpisy, případně úryvky (samozřejmě - pokud chcete, můžete vkládat i celé články, ale o tom tento návod není). V něm opět vložte odkazy na dané články a číslování dolů. Označte si číslici 1 a na ní vložte odkaz první stránky - článku, který jsme vytvořili v předchozím kroku.



6) V prvním článku, který jsme tvořili na začátku, si označte číslici 2 a vložte na ní odkaz na volný článek, který nám zastupuje stranu 2, tedy článek, který jsme tvořili v kroku 5 tohoto návodu.

Úplně stejně byste postupovali, i kdybyste měli článků a stránek celé desítky.

Místo čísel stránek si můžete vytvořit i tlačítka "Starší příspěvky", "Novější příspěvky", to se hodí, pokud budete články přidávat často. Co si budeme povídat, kdo by pak chtěl všechny stránky přečíslovávat a měnit všechny odkazy... V případě, že využijete spíše takové stránkování, bude přidání nových stránek a článků fungovat tak, že dosavadní první stranu přesunete do volných článků a na její místo umístíte stránku novou, kdy do odkazu "Starší příspěvky" vložíte URL adresu bývalé první stránky. "Novější příspěvky" se zde nacházet logicky nebudou, protože toto je nejnovější stránka s články.

I když jde o mírně krkolomnou metodu, je funkční a po nějaké době ji člověk zvládne i poslepu. Každopádně - pokud by někdo z Vás přišel na lepší způsob nebo by měl jakékoli dotazy či tipy, neváhejte se na nás obrátit.