Home > Rozšířené možnosti > Základní cena

Základní cena

Základní cenu můžete používat i jako cenu reprezentující nákupní cenu produktu. Obzvláště vhodná je funkce pro obchodníky, kteří nakupují v zahraničí a znají nákupní cenu v cizí měně.  

Nejprve si v administraci zadáme základní cenu, tato cena slouží pro Vaší orientaci a nezobrazuje se na veřejné části e-shopu. Vidíte ji jen v administraci.


Pro lepší nastínění funkčnosti si představte, že základní cena je 5 dolarů - zboží jsme nakoupili za 5 dollarů a jelikož kurz byl v době nákupu 20 Kč / dollar, nastavili jsme cenu na 100 Kč (5x20 Kč). Kurz se ovšem změnil a my chceme změnit i cenu u všech produktů, které mají nastavenou základní cenu. Přejdeme tedy do sekce Eshop > Nastavení eshopu > Cena / DPH / Měna. Zde je nová kolonka Kurz přepočtu základní ceny, zde uvedeme nový kurz koruny vůči dollaru, například 19 Kč a klikneme na tlačítko Změnit ceny dle zadaného kurzu.


Po přepočítání ceny by se tedy u vzorového produktu měla ukázat cena 95 Kč (19 x 5).


Před každou změnou kurzu dochází k automatickému zálohování celé databáze produktů, v případě špatného přepočtu můžete změny vrátit v sekci Eshop > Produkty > Záloha.