Home > Rozšířené možnosti > Vlastní URL adresy

Vlastní URL adresy

RUČNÍ ZMĚNA JEDNOTLIVÝCH URL ADRES

Pokud již váš eshop je delší dobu zaindexován a chcete například jenom vylepšit dohledatelnost některých produktů, je tu možnost upravit pouze jednotlivé adresy, například nejdůležitějších produktů na úvodní straně.

Můžete přímo nastavit libovolnou URL u jednotlivého produktu, variant produktů nebo kategorie produktů a nebo článků.

Jak to vypadá a kde naleznete tuto možnost v editaci produktu :

Pokud je stávající adresa produktu ve starém formátu http://www.vasedomena.cz/web/eshop/15-1-Kategorie/20-2-Podkategorie/5/1-nazev-produktu nebo v novém tvaru www.vasedomena.cz/nazev-produktu-d1.htm, touto možností vytvoříte adresu zcela novou. Například www.vasedomena.cz/uzasny-nazev-produktu. Původní adresy budou přesměrovány na novou adresu a vyhledávačům bude dáno na vědomí, že jde o změnu trvalou (redirect 301).

Můžete zadávat a vylepšovat URL i vícekrát, všechny původní adresy budou uchovány a přesměrovány na aktuální adresu tak, aby nedošlo k vytváření duplicit :


Obdobně můžete takto měnit i názvy pro URL kategorií produktů a kategorií článků.



UPOZORNĚNÍ NA MOŽNÉ PROBLÉMY :

Pokud vyhledávače mají zaindexovány kromě vaší stávající adresy na produkt "http://www.vasedomena.cz/web/eshop/15-1-Kategorie/20-2-Podkategorie/5/1-nazev-produktu" i další podružné adresy, například "http://www.vasedomena.cz/web/eshop/15-1-Kategorie/20-2-Podkategorie/5/1-nazev-produktu/412-MOJE-ZNACKA?BLABLA" (ať už vznikli jakkoliv, například vaším označením pro různé reklamní kampaně), kde je cílová adresa zcela stejná, jde tedy o duplicitní adresu, pak nová verze struktury URL tyto duplicitní adresy nepřesměruje na nový tvar, odstraní jejich funkčnost a může tak např. dojít k dočasnému snížení počtu návštěv vašeho webu.