Home > Rozšířené možnosti > Omezení procházení webu (např. 18+)

Omezení procházení webu (např. 18+)

Omezení procházení webu znamená, že zákazník nebude moci procházet vaše stránky, pokud nepotvrdí vámi zadanou podmínku. Podmínka je naprosto univerzální a můžete zadat jakýkoli text (např. Jsem starší 18-ti let).

Omezení procházení můžete nastavit v šedé sekci NASTAVENÍ, políčko NASTAVENÍ WEBU, záložka NASTAVENÍ ZOBRAZENÍ.



Úplně nahoře je zapotřebí zaškrtnout ZAPNOUT OMEZENÍ PROCHÁZENÍ E-SHOPU a vyplnit TEXT PRO POTVRZENÍ. Tím se na e-shopu zobrazí oznámení právě se zadaným textem.


Dole pod políčkem pro zadání textu jsou dvě další políčka: NÁZEV TLAČÍTKA PRO POTVRZENÍ a NÁZEV TLAČÍTKA PRO ZRUŠENÍ.


Pokud návštěvník klikne v našem případě na NE, NEJSEM, tak dojde k zobrazení stránky s oznámením o zakázání přístupu. Pokud klikne na možnost ANO, JSEM, tak se uživateli zobrazí váš e-shop.
 

V dalším políčku můžete zadat text povinného zaškrtávacího políčka v objednávce. Zákazník musí toto políčko zaškrtnout, aby mohl dokončit objednávku.



Omezení procházení webu a MOJE ID (pouze pro české systémy)

Pokud vaši zákazníci využívají službu MOJE ID (http://www.mojeid.cz) a zároveň používáte jako podmínku přístupu věk nad 18 let, je možné zákazníkům usnadnit procházení e-shopu a nebo úplně zakázat procházení e-shopu. Tato funkce je založena na tom, že zákaznici v rámci služby MOJE ID vyplňují i svůj věk. Po přihlášení daného zákazníka přes MOJE ID na e-shopu systém zjistí věk daného uživatele a učiní kroky podle vámi zadaného nastavení.

První možností nastavení je BEZ OMEZENÍ PRO MOJE ID S VĚKEM 18+.


Tato funkce funguje tak, že pokud máte nastavený text k odsouhlasení (např. Jsem starší 18-ti let), tak ho zákazník při prvním příchodu odsouhlasí a pokud se následně přihlásí přes MOJE ID a v účtu MOJE ID má nastaveno, že je skutečně starší 18-ti let, tak při příští návštěvě již nebude zapotřebí žádného ověření. Zároveň zákazník nebude muset zaškrtnout podmínku nákupu v objednávce (podmínka bude skrytá). Systém si po určitou dobu pamatuje, že splňuje podmínku věku pro přístup na e-shop.

Také můžete zapnout možnost ZAKÁZAT PRO MOJE ID S VĚKEM POD 18 LET.


Tato funkce funguje tak, že pokud zákazník odsouhlasí podmínku (např. Jsem starší 18-ti let) a pak se přihlásí na e-shopu přes MOJE ID a v účtu MOJE ID bude mít nastaveno, že jeho věk je nižší než 18 let, tak mu systém automaticky zobrazí stránku o zakázání přístupu, ze které se nebude moci na e-shop dostat.